A rendszeresen vezetett napi-, heti- és havi statisztikák csodájáról akarok írni Neked.

Mert a statisztika tényleg csodát csinál!

Hogyan?

Öt nézőpontot is adok hozzá! Kettőt most! A többit pedig a jövő heti cikkemben!

  1. A statisztika minden nap, minden héten, minden hónapban odatesz egy elvárást a személlyel, a csapattal szemben.
  2. A statisztika folyamatosan ad egy visszajelzést a kreálójának, a gazdájának.

Kezdjük az első nézőponttal!

Amikor van egy korrektül vezetett statisztikai grafikon, akkor a statisztika lapon mindig be lehet jelölni, hogy a következő napon, héten, hónapban hova fog feljebb kúszni az a grafikon. Így szépen megjelenik az elvárás a fizikai univerzumban is.

Így minden nap, minden héten, minden hónapban van egy kényszerítő erő, ami hajtja a statisztika gazdáját. Ha még ráadásul a többi csapattag is látja ezt az elvárást ‒ mert a statisztikák házon belül nyilvánosak ‒, még nagyobb ez a hajtóerő.

Hihetetlen dolgok tudnak történni a statisztikazárás előtti időszakban. Öt éve májusban például az egész havi bevételünk egyharmada a hónap utolsó napján, a banki nyitvatartás utolsó háromnegyed órájában jött be.

És nem azért, mert vártunk egy bazi nagy összeget, és az esett be akkor. Sok cégtől vártunk sok pénzt.

Persze azt is érdemes tudni, hogy az egész csapat fizetése a beérkezett pénzen múlik nálunk.

Ez a fenti első pont az, ami a statisztika nagy csodája. Hogy hihetetlen dolgok tudnak a hatására az utolsó pillanatokban megtörténni.

 

A második dolog az, hogy a munkatárs ‒ aki azért a statisztikáért felel ‒, folyamatosan kap magáról egy visszajelzést. Saját magát hajtja, ha alacsony a statisztika. Tudja, hogy most bele kell húzni, anélkül, hogy Neked kellene őt hajtani.

Ha meg magas az a statisztika, baromira büszke tud lenni rá, mert a jó teljesítményről is ott van a visszajelzés.

Az egyik szállítmányozással foglalkozó ügyfelünk elkezdte statisztika lapokon vezetni az összes sofőrjénél az általuk vezetett kamion fogyasztását. Az elején volt mindenféle morgolódás, gúnyolódás, kiröhögés. Hogy milyen hülyeség ez a lázlap”.

Mert így nevezték a sofőrök!

Aztán ‒ mivel a kiinduló helyzethez képesti megtakarítás egyharmadát visszakapták ‒, valami rejtélyes okból kifolyólag szépen egyre kevesebb gázolajjal működtek a kamionok.

Odáig jutott a dolog, hogy a céges átlagfogyasztás volt ott, amit cégvezető barátunk az elején a legspórolósabb sofőröknél mert csak elképzelni. Pedig ért a kamionokhoz. Hiszen annakidején egy személyben kezdte a céget egy Škoda Liaz kormánya mögött.

Volt olyan sofőr, aki olyan takarékosan vezetett, hogy megkérdezte tőle, „Figyelj! Te titokban tankoltál a kocsiba?” :-)

Kedves Barátom! Kezdd el használni a statisztikákat!

És lépésenként persze az összes többi vezetői eszközt is! Hogy egy stabil, önjáró céged legyen!
Szeptemberben a nálunk heverő tudásból egy jó nagy szeletet megszerezhetsz egyetlen hónap alatt, és képezheted a munkatársaidat is.
Augusztus végéig pedig egy hihetetlen kedvezményünk is van: bizonyos Bázis tréningeket féláron tudsz megszerezni.
Ez a kedvezmény korlátozottan elérhető, úgyhogy mihamarabb keresd a kollégáimat, Ők elmondják a részleteket és válaszolnak az összes kérdésedre!

A Kapcsolattartóink elérhetőségeit itt találod»

.