Hogyan leszel gazdagabb?

végleges malac

    Iskoláinkban, a közoktatásban nem tanítanak a mindennapokban használható pénzügyi és gazdálkodási ismereteket. Ezért a legtöbb magyar ember és vállalkozó a szüleitől kapott, a környezetétől ellesett, vagy a médiában látott megoldásokat használja a pénzügyei kezelésére. Ezért aztán rettenetesen alacsony hazánkban a pénzügyi intelligencia.

    Hogy egy ember vagy vállalkozás mennyire gazdag, azt az mutatja, hogyha ettől a pillanattól kezdve nem lenne semmi bevétele, mennyi ideig tudna ugyanazon az életszínvonalon, illetve költségszinten megélni.

    A legtöbb magyar embernél ez körülbelül holnapután. A legtöbb magyar vállalkozásnál pedig ez tegnapelőtt, annyira mínuszban van.

    Az átlagember és az átlag vállalkozó szokásos megoldása a pénzügyi problémákra az, hogy Vegyünk kölcsön!” Ahelyett, hogy „Termeljünk sokat, majd tudjunk megfelelően gazdálkodni a pénzzel!”

    A gazdagság sokkal inkább a pénzzel való jó gazdálkodástól függ, mint attól, hogy mennyi a bevételünk.

    A média arra buzdít, hogy hitelből vegyünk tévét. Hitelből menjünk nyaralni. Hitelből vegyünk laptopot. És persze hitelből vegyük meg a karácsonyi ajándékot.

    Tehát nem tudott az illető egész évben annyit termelni, hogy karácsonyi ajándékokat vegyen. Hogy a fenébe fogja akkor kitermelni a következő évben a hitelt, annak kamatait, és még a következő évi karácsonyi ajándékokra valót is? Ép ésszel azonnal belátható, hogy ez marhaság.

    Hidd el, két dologra nincs igazán szükséged: bankhitelre és gyógyszerre. Mégis ezzel a kettővel van teli a tévé reklámblokkja.

    Valami más megoldást javaslok ezek helyett. A gyógyszerről majd máskor írok. A hitel helyett pedig a pénzügyi intelligenciád növelését javaslom.

    Így kapásból három könyv is az eszembe jutott. Ha nem akarsz gazdasági rabságban senyvedni, érdemes elolvasnod őket! Ezek azok:

Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa (Mit tanítanak a gazdag szülők a gyermekeiknek a pénzről, amit a szegények és a középosztálybeliek nem tanítanak meg.)

T. Harv Eker: A milliomos elme titkai

George S. Clason: Babilon leggazdagabb embere

    Ez utóbbi az egyik kedvencem. Pedig lassanként száz éve íródott. Ajánlom, hogy a gyerekeiddel is olvastasd el!

    Kedves Barátom! Fejleszd a pénzügyi intelligenciádat!

logo icon set 01

Szívesen olvasnál hasonló gondolatokat 1x egy héten?
Iratkozz fel az alábbi adatlapon:

Feliratkozás:

Hasznosnak tartottad a cikket? Oszd meg másokkal is
Facebook
Twitter
LinkedIn
0
  0
  Kosár
  A kosarad üresVissza a boltba
  Scroll to Top

  Itt jelentkezz az online "Mi a fenét kezdjek az embereimmel?" tréningre

  Itt jelentkezz az online "Mi a fenét kezdjek az embereimmel?" tréningre

  Itt jelentkezz az online "Mi a fenét kezdjek az embereimmel?" tréningre