Most egy kis praktikumról fogok írni Neked.

Nézzük!

Ez a Napi jelentés!

Minden adminisztratív poszton lévő munkatárs a nap végén küldjön a felettesének egy Napi jelentést az aznap elvégzett feladatairól!

Semmi túlbonyolítás, csak egy egyszerű e-mail. Érdemes úgy megírni, hogy minden egyes elvégzett feladat, minden egyes aznapi eredmény külön bekezdésben legyen.

Egy értékesítő le tudja írni, hogy aznap hány találkozója volt, mennyi szerződést kötött, hány időpontot egyeztetett, és amit még fontosnak tart az ügyfelekkel kapcsolatban aznap történtekből.

Egy boltvezető megírja az aznapi forgalmat, vevőszámot, kosárátlagot, mire van szüksége, …stb.

Egy irodavezető – akinek rengeteg apró feladata van–, jó ha napközben folyamatosan írja egy külön dokumentumban vagy e-mailben, amiket csinált.

Egy termelési vezető megírja, hogy aznap miből mennyit, és milyen értékben termeltek. Milyen problémák merültek fel, és hogyan orvosolták őket. Ebben a napi jelentésben tudja átadni a fontos információkat is a következő műszaknak.

Nagyon fontos, hogy minden Napi jelentésre válaszolnod kell, illetve válaszolnia kell annak a felettesnek, aki kapja. Ez egy jó alkalom arra, hogy megdicsérd az embereidet. Reggel, amikor leül a gépéhez, ott van a leved, és ott van pár biztató, kedves szó Tőled.

Jól indul a napja!

Figyelned kell arra, hogy a kolléga a Napi jelentésében ne írjon Neked problémát, ne tegyen fel kérdéseket, ne nyisson meg a Számodra feladatokat! Minden ilyent egy-egy külön e-mailben írjon meg!

A Napi jelentés nem csak arra való, hogy Te tudd kontrollálni az embereidet. Neki is egy jó visszajelzés arra, hogy mit csinált, mit termelt aznap. Tud büszke lenni a munkájára. Vagy azt is tudja látni, hogy aznap nem sok mindent végzett.

Mikor bevezeted a Napi jelentést, figyelned kell rá, hogy mindenkitől megkaptad-e az aznapit! A sok e-mailed között nem veszed észre, hogy valamelyik kolléga elsunnyogta az egyiket. Mert az elején sokszor elsunnyogják.

Később már ők maguk ragaszkodnak hozzá!

Persze a Napi jelentés eléri azt is, hogy úgy általában se tudjanak sunnyogni a munkatársaid.

Kedves Barátom! Használd a Napi jelentést, és nem fognak sunnyogni a munkatársaid! Sunnyogás-mentes, gyönyörűséges céget kívánok Neked!

És persze ne felejts el 2022-ben eljönni a lehető legtöbb tréningünkre a használható és gyakorlatias vezetői eszközökért!
Ide kattintva megtalálod a Tréningnaptárunkat»

.