Vajon mikor jár le egy munkatárs próbaideje?

A szokásos válasz erre a kérdésre az, hogy három hónap után.

Én nem így gondolom.

Szerintem soha!

Lehet, hogy az illető már tíz éve a cégedben dolgozik. A tíz év alatt értékes munkatárs volt, sokat hozzátett a céghez. Jó kolléga volt. Benne van a közösségben. Baráti vele a kapcsolat.

De most megőrül, mert mondjuk kapuzárási pánikja lett, és behülyül az új nőjétől. Vagy csak elege lett a munkájából. Vagy elpusztult a papagája, vagy bármi más. Szóval egyre csak csinálja a hülyeségeket a cégedben. A munkájával csak probléma van.

Próbálsz neki segíteni így, próbálsz neki segíteni úgy, próbálsz a lelkére beszélni, mégsem változik semmi. Azt gondolom, hogy most ‒ tíz év után ‒ lejárt a próbaideje. Nem fogsz tudni mit csinálni, kénytelen leszel kitenni a cégből.

Fájdalmas döntés, sokszor évekig elhúzódik, de eddig még mindig csak azt láttam, hogy a vége az elválás.

Azt javaslom, ne sokat teketóriázz! Ha próbáltál segíteni neki, mégsem változik a helyzet, tedd ki minél hamarabb!

Van egy ennél még fájdalmasabb elválás.

Amikor egy ilyen régi bevált munkatárs nem kezd el hülyeséget csinálni, csak nem tudott együtt fejlődni a céggel. Elavult lett. Túl nagy lett neki a kabát. Mit csináljunk ővele? Nem megy neki a számítógép, az e-mailezés, az Excel táblák, az új technológiák.

Próbáld meg először is képezni! Ha ez nem megy, adj neki olyan egyszerűbb posztot, amit el tud látni! Ez utóbbit lehet, hogy nem vállalja, hiszen presztízsveszteség neki. Esetleg fizetésbeli veszteség is. Ha mindezek nem működnek, sajnos itt is csak a könnyes búcsú segít. Ha tudsz, segíts neki az új munkahely keresésében!

Szóval egy munkatárs számára a próbaidő tulajdonképpen sohasem jár le. Ha egy kolléga nem való a cégedbe, akármilyen régóta dolgozik is Nálad, meg kell válnod tőle.

Azt gondolom, hogy csak a tulajdonos nincs állandó próbaidőn a cégben.

Illetve, tulajdonképpen ő is. Mert őt meg a piac tartja egy soha véget nem érő próbaidőn.

Kedves Barátom! Gondolkodj örökös próbaidőben!

És segít, ha folyamatosan fejleszted a csapatodat.
Így a munkatársak tudása nő, sikeresebbek lesznek, Te pedig egy eredményesebb, kiegyensúlyozottabban működő céget fogsz kapni cserébe. Kattints ide, és nézd meg mi hogyan tudunk ebben segíteni»

.