Lökd a kecskét a szakadékba!

Hétzáró gondolataimat többszázezres hírlevél lista olvassa hétvégenként. Ez a könyv egy évnyit tartalmaz belőlük. Rövid, könnyed, szórakoztató, mégis mély gondolatokat átadó írások. Miről szólnak? Segítenek Neked, mint vezetőnek új nézőpontokat felvenni, hogy minél több eszközöd legyen a céges problémák megoldásához. Ha küzdesz azzal, hogyan találj megfelelő munkaerőt, hogyan kezeld és motiváld az embereidet vagy épp azzal, hogyan érj el nagy célokat és maradj etikus, következetes vezető, akkor hasznos olvasmány lesz Számodra.

Néhány fejezetcím:

– Legyél Te is öreg kínai, ne pedig Pavlov kutyája!
– Te vagy a cégedért, vagy a céged van érted?
– Tanulj Abramovicstól, a Chelsea FC tulajdonosától!
– Mit írjál az álláshirdetésbe?
– Ne légy a gyógyszergyárak áldozata!
– Nyugodtan nézel-e szembe a halállal?
– Tragédia a magyar oktatásban
– A nemzet aljas vagy műveletlen?
– Koncz Zsuzsa és Bródy már megint igazat mondott

Ízelítőül álljon itt a könyv előszava:

Kedves Barátom!

Dóri lányom ötletére, három évvel ezelőtt kezdtem el Hétzáró gondolatokat írni a hírlevél listánknak. Az eredeti szándék az volt, hogy emeljük a marketingünk színvonalát. Mára azonban egész nagy, lelkes olvasótábora lett a Hétzáró gondolatoknak. Ha néha késve küldöm ki, az olvasóim felelősségre vonnak.

Sok pozitív visszajelzést kapok még határainkon túlról is az egyes írásokra.

Ilyeneket például:    

„Köszönöm, hogy ilyen jó és tanulságos dolgokat küldesz sok embernek, köztük nekem is. Sose hagyd abba!”

„Örülök, hogy ilyen felejthetetlen pillanatokat tudsz nyújtani mindnyájunknak: oktatással, zenével, meséléssel egyaránt.”

„A leveleidhez láncoltál az eredetiségeddel, életszerűségeddel, olykor meglepően őszinte érzelmi feltárulkozásoddal.”

„Köszönöm Neked, hogy hétről hétre megosztod a gondolataidat. Elgondolkoztatók, örömteliek, inspirálóak, felemelők. Hasznosak. Valóban a cégvezetők barátja vagy.”

„Szeretem az írásaidat, szívesen olvasom őket. Egyeznek az én gondolkodásmódommal.”

„Olyat írtál most, hogy esküszöm, megkönnyeztem. Annyi élet, erő, szeretet, hit volt benne, hogy ihaj.”

„Na, ilyet még nem írtam senkinek. De AZ ISTEN ÁLDJON MEG! Ez annyira szép írás, hogy hűha! Nagyon nagy köszönet, hogy leírtad!”

„Kellemesebbé varázsoltad a vasárnapunkat. Szeretem a Hétzáró gondolataidat! Nagyon jókat írsz, és a végére szépen kihozod belőle a lényeget!”   

Klassz vagy! Ez a leveled egy igazi szenzáció! Gratulálok hozzá! Minden részlet briliáns, kidolgozott, hibátlan. Tankönyvekbe illő kicsiknek és nagyoknak. Ki fogom nyomtatni, és jól látható helyre teszem, és nagyon sokszor el fogom olvasni. Egészen addig, míg kívülről betanulom, és a sajátomként mindenkinek továbbadom.” „Szeretnélek megerősíteni, hogy amit látok itt a hírlevelekben, az nagyon bátor, és nagyon kemény változást sürgető. Sok ilyen kellene még!”

Ők nyilván túloznak! Talán szerelmesek belém!
Vagy valami ilyesmi! :) De attól még jól esnek az ilyen és ehhez hasonló visszajelzések. Az elején egy hetente kipipálandó marketing feladat volt csupán a Hétzáró gondolat írás a számomra. Mára azonban rendszeres szórakozássá vált a hétvégi írói munka.

Ez a könyv egy évnyi Hétzáró gondolatot tartalmaz, 2013. november 1-től 2014. október 26-ig. Alapvetően cégtulajdonosoknak, vállalkozóknak, cégvezetőknek szántam ezeket az írásokat. Azonban mára a legkülönbözőbb emberek olvassák, a családanyától a kétkezi munkásig.    

Én meg tavaly nyáron rájöttem, hogy tulajdonképpen a gyermekeimnek is írom őket. George Samuel Clason könyve, a Babilon leggazdagabb embere jut az eszembe erről. 1926-ban írta a könyvet, amely tulajdonképpen a pénzügyi sikerről, a takarékoskodásról és a gazdálkodásról szóló babiloni tanmesékből áll. Sokmillió példányban adták az évek során. A benne lévő gondolatok a mai kor embere számára is hasznosak és aktuálisak.

 „Az arany öt szabálya” című történet Babilon leggazdagabb emberének, Arkadnak a fiáról szól. Nomasirnak hívták! Babilonban az volt a szokás, hogy a módos szülők gyermekei együtt laktak a szüleikkel, és később ők örökölték a vagyont, a birtokot. Nomasir apjának nem tetszett ez a szokás. Szerette volna, ha a fia bebizonyítja a rátermettségét. Ezért adott neki egy zsák aranyat és egy agyagtáblát, melyre ráírta az arany öt szabályát. Aztán útra bocsájtotta Nomasirt azzal, hogy tíz év múlva visszavárja. Addig bizonyítsa be, hogy tud bánni az arannyal, és ki tudja vívni az embertársai tiszteletét, megbecsülését.

Nomasir útra kelt, és tíz év múlva visszatért a szüleihez. Beszámolt a közben eltelt tíz évről. Elmesélte, hogy kezdetben az agyagtáblát nem is tanulmányozta. Viszont az aranyat hamar elherdálta. Koldusbotra jutott! Akkor végre gondosan áttanulmányozta apja agyagtáblára írt bölcsességeit. Rájött, hogy ezek többet érnek minden aranynál. A szabályok betartásával a semmiből vagyont teremtett magának. Így, nagy büszkén, három zsák arannyal tért vissza apja házába.

Valahogy én is így vagyok a lányaimmal. Tudom, hogy mindegyikük, és a vejem is olvassák az írásaimat. Jó érzés! Ezért aztán minden alkalommal, amikor leülök Hétzáró gondolatot írni, legalább annyira nekik írom, mint a vállalkozóknak, cégtulajdonosoknak, cégvezetőknek. Nagyon remélem, hogy a gyermekeimnek is a hasznára válik. Úgy gondolom, hogy a legtöbbet adom a számukra, amit egy apa adhat a lányainak. Értékrendet! Gondolkodásmódot! És irányelveket az Élethez!

Nagyon köszönöm Neked kedves Olvasó, hogy megvetted és elolvasod ezt a könyvet! Remélem, hogy tetszeni fog!

Legyen belőle Neked is legalább három zsák aranyad, mint Nomasirnak!

Kedves Barátom! Jó olvasást kívánok!

Ha a fentiek felkeltették az érdeklődésedet, javaslom, hogy rendeld meg webáruházunkban a könyvet!

Ára:
3950 Ft (5% Áfát tartalmaz)

Akciós ár:

2.848 Ft + 5% ÁFA = 2.990 Ft

Szállítás:
A GLS futárszolgálattal.

Szállítási határidő:
Maximum öt munkanap.

Szállítási költség:

750 Ft + ÁFA (788 Ft)

Fizetési lehetőségek:

  • Utánvéttel.
  • Megrendeléskor bankkártyával a CIB bank internetes felületén.

Számla:
A könyvvel együtt küldjük.

Hírlevél

A megrendeléssel egyidejűleg a vásárló automatikusan feliratkozik a Seminar Consulting hírleveleire. Ezekről bármikor le tud iratkozni.