Mi közük a kubai luxuskurváknak a vállalkozásodhoz?

- írta: Piroska Gyula -
konyv luxuskurva 001
piroska gyula sign piros 001

Nincs megfelelő munkaerő?
Lemarad a céged?
Motiválatlanok a munkatársaid?

Hogyan tud egy magyar vállalkozás ilyen kínkeserves helyzetben is túlélni? Jó segítség hozzá ez a könyv. Üde színfolt és élvezetes olvasmány a magyar üzletemberek, vállalkozók és cégvezetők számára. Egyenes, szókimondó, humoros.

2.950.- Ft

Néhány fejezetcím ízelítőül:

 • A politikusaink hülyébbek, mint az óvodások?
 • Vagy olyan frankó csákó, mint Edison?
 • Mi köze Komlóskának Yannihoz?
 • Kövess el sok hibát!
 • Küldd el ezt a levelet a bunkóknak!
 • Koncz Zsuzsa és Sebestyén Márti
 • Ne akarj primadonnákkal játszani!
 • Mi a fenének kell nekünk ez az internet?
 • Nem a Te készülékedben van a hiba

Egy kis ízelítőül álljon itt a könyv előszava:

Ez nem egy megszokott könyv a cégvezetésről.
Azt gondolom, hogy egyedülálló a maga nemében. Miért?

 

1. 

Elég szabadszájúan fogalmazok benne. Néha lehet, hogy meghökkentő vagy akár nyers is vagyok. Sokszor komolytalanul komoly. De nem kenyerem a szemforgató ájtatoskodás. Szeretem az egyenes beszédet.    A tréningjeimen ezt úgy szoktam megfogalmazni, hogy nem szemlesütős, rózsaszín bugyis szende szűzlányok hímző szakköréről beszélek, hanem magáról az életről.    Például, amikor az egyik ügyfelem felolvasta a munkatársainak a „Ne akarj primadonnákkal játszani!” című írásomat, hárman azonnal felmondtak. Egyiket sem sajnálta.    De volt olyan is, hogy egy munkatárs bement a főnökéhez, és megkérdezte tőle, hogy „Miért küldte nekem a Piroska Gyula ezt a levelet?” Rajta kívül még több mint 170.000 embernek küldtem, de ő úgy látszik magára vette. Biztos nem volt véletlen.    Már magának a könyvnek a címe is szokatlan és meghökkentő. Ez sem véletlen.    Ugyanis ez volt az egyik tavalyi Hétzáró gondolatom címe. Ez az írásom is benne van ebben a könyvben. Így a Hétzáró gondolat címe lett a könyv címe is.

2. 

Tegező stílusban írtam a könyvet. Egyrészt, mert az ügyfeleim többségét amúgy is tegezem. Másrészt az interneten a tegeződés terjedt el. Harmadrészt az ötvenhárom évemmel valószínűleg úgyis öregebb vagyok Nálad.    Személyesen Hozzád szólok, személyesen Hozzád beszélek, személyesen Neked írok, nem csak úgy általában bele a nagyvilágba.

3. 

Nem könyvként írtam meg az egyes fejezeteket, hanem heti Hétzáró gondolatokban, e-mailként.
Ugyanis tavaly októberben úgy döntöttem, hogy minden pénteken írok a hírlevél listámnak egy Hétzáró gondolatot. Ebben mindig azokról a dolgokról írok, ami éppen a fejemben jár.
 Így indult el 2012. november 2-án „Hétzáró gondolatok” címmel egy e-mail sorozat. Ez a könyv az elmúlt egy év ötvenkét Hétzáró gondolatát tartalmazza sorrendben, ahogy írtam őket. Mindegyik után oda írtam a kiküldés időpontját is. 

 Kicsit igazítottam rajtuk, de a többségét változatlan formában adom itt közre. Némelyiket stilisztikailag javítottam, némelyiket kicsit átírtam.

4.

Elég személyes jellegű ez a könyv. Rengeteg saját élmény van benne. Sok saját érzés, nézőpont és gondolat. Van olyan írás is, ami kifejezetten marháskodás, de remélem, hogy Neked is tetszeni fog, mint a hírlevél listámnak. 
 
Igyekeztem mindig olyan gondolatokat írni, amit használni tudsz a cégedben, sőt az életed más területein is: családban, gyereknevelésben, párkapcsolatban, barátságban. Arra gondoltam, hogy tanulságos lehet a Számodra, ha minden egyes Hétzáró gondolat után odaírom az adott írás megnyitási arányát. Tanulhatsz belőle. Tudod, az okos mindig más kárán tanul.

 Mi is ez a megnyitási arány?
Azt mutatja meg, hogy egy kiküldött e-mailnek hány százalékát nyitották meg. Ez az e-mail tárgysorán múlik. A könyv egyes fejezeteinek a címe volt az adott héten e-mailben kiküldött Hétzáró gondolat tárgysorában.
Ily módon láthatod, hogy milyen nagy különbség van a megnyitási arányban egy jól sikerült, illetve egy kevésbé jól sikerült tárgysor esetén.
Mindebből azt is láthatod, hogy az e-mailed tárgysorának nem kell hogy túl nagy köze legyen a mondanivalódhoz, az üzenetedhez.
 Az index.hu történetében állítólag a következő tárgysorral érték el a legnagyobb megnyitási arányt 2006-ban: „A nyolcéves Géza farka a földig ér.” 
Majd a cikk a következő címsorral folytatódott: „Géza még csak nyolcéves, de farka már a földig ér. Teste mutogatásával keresi kenyerét, és begerjed, ha vakargatják a combját.”

Géza a Budapesti Állatkert tapírja, róla szól ez a cikk. A tárgysor egészen mást sugall. De a lényeg, hogy megnyitják a cikket.
Ha azt akarod, hogy elolvassák az Általad küldött e-maileket, legyél csak nyugodtan meghökkentő és érdekes! Használhatsz kérdést a tárgysorban, mert az kíváncsivá teszi az embereket.
Az utolsó néhány Hétzáró gondolat megnyitási arányát nem közöltem le, mert a lustábbak a kiküldés utáni néhány hétben nyitják csak meg az e-mailjeiket. Így, ebben a néhány hétben még sokat változhat a megnyitási arány.
 
Ha nincs tapasztalatod tömeges e-mail küldésben, lehet hogy azt gondolod, nem túl jók az írásaim megnyitási arányai. Tudjad, hogy a marketing szakma szerint ezek elég jó megnyitási arányok.Nagy öröm a számomra, ha már ennek az előszónak a marketing nézőpontjaival is segíthettem az életed.

Köszönöm, hogy megvetted ezt a könyvet. Nagyon remélem, hogy élvezni fogod minden sorát.
 
 
Kedves Barátom! Jó olvasást kívánok!

Ha a fentiek felkeltették az érdeklődésedet, javaslom, hogy rendeld meg a könyvet!

Úgy tűnik, ez az érzelmesség bejön az olvasóimnak, mert ilyeneket írnak nekem:

Jaj, ez nagyon tetszett! Kedvelem az írásaidat Gyula! Úgy éreztem, hogy ott vagyok Veletek én is Isztambulban.”
Héjjas Nikolett
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Hát én bekönnyeztem a leveleden Te Genya! Ilyen leveleket küldözgetni az ügyfeleknek, szép dolog, mondhatom. 🙂
A viccet (azért nem teljesen) félretéve: példaértékű, hogy honnan hova jutottál az életedben.
Egyedül Neked árulom el, hogy a hetekben egy kérdés nagyon zakatolt bennem a lányommal kapcsolatban. Te most választ adtál nekem a kérdésemre a leveleddel. Köszönöm.
Horváth Balázs
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Drága Gyula, arról nem volt szó, hogy engem is megbőgetsz! Ejnye!
Oláh Ati
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Fantasztikusak ezek a hétvégi szösszenetek. Élvezettel olvasom őket. Nagyon sok értékes dologról írsz!
Kabainé Marcsi
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Ezek szép és valóban működő gondolatok.
Konkoly Szabolcs
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Jaj, Gyula! Szívet melengető volt ezt a Hétzáró gondolatot olvasni.
Turi Judit
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Ez a Hétzáró gondolat nagyon szép volt. Nagyon megérintett. Nagyon jellemző volt Rád. És mint mindig, nagyon hiteles Tőled.
Gaján Sanyi
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Köszönöm Gyula! Nagyon boldoggá tett a gondolataival. 🙂
Kopeczki Zsuzsanna
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Ez megint nagyot szólt, gratulálok hozzá!
Rákosa Jóska

Nagyon szépen köszönöm ezt a csodálatos és egyben tanulságos Hétzáró gondolatot! Ismét megerősítetted bennem, hogy az értékesítés nem csupán az eladásról szól. Hanem igenis az emberekről és az érzéseikről!
Fantasztikus, hogy ezzel a leveleddel ‒ aminek az olvasása közben borsódzott a bőröm ‒ kicsit én is ott lehettem Isztambulban, és betekintést nyerhettem abba az elképesztő világba!
Soltész Georgina
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Nagyon szemléletes a stílusod, jók az ötleteid. Kommunikációból is sokat tanultam Tőled.
Kanizsai Marica
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Nagyon megérintett a leveled. Hihetetlenül értékes nézőpontokat, szeretetet, és figyelmet adsz mindenkinek, aki olvas Téged! Nagyon értékes vagy a számunkra!
Kőházi Kata
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Hú de jó lett ez a levél is, Gyula! Olyan igazi atyai, gondoskodó. Mondtam is Annának, hogyha egy pár évszázaddal korábban lennénk, akkor Te lennél a törzsfőnök. 🙂
Pék Tamás
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Nem hittem volna, hogy úgy is sikerül megsiratnod, hogy itt sem vagy. Azon gondolkoztam, hogy miért nincs másokban legalább negyed ennyi jóakarat, mint benned? És hogy mégis hová jut ez a világ, ha már nem lesz benne az a pár ember, akinek akkora a szíve, hogy az egész világ belefér?
Füle Viki
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Ez nagyon tetszett! 🙂 Profi vagy!
Farkas Boglárka Bogi
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Mindig tudod, hogyan repítsd az olvasóidat éteri magasságokba. De ez most a szívem is megolvasztotta. Gyönyörű írás, gyönyörű, csodálatraméltó emberekről.
Balázs Anikó
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Imádom, ahogyan írsz az életről, zenéről, szeretetről!
Horina Klára
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Sokszor és sok mindent olvastam Tőled. És a könyveidet is mind megvettem. DE AMIT EBBEN A HÉTZÁRÓBAN LEÍRTÁL, az megrendített. Merthogy épp most az Általad írt gondom van a cégemben.
Rácz József
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

EZZZZZ nagyon jó volt!!!!!! HÚÚÚÚÚÚ de király. 🙂 🙂 🙂 🙂
Illés Teofil

Ők persze teljesen elfogultak!

Valószínűleg hazudnak is! De attól még jól esik, amit írnak!

Év közben, amikor ilyen gyönyörűségeket kapok, elmentem őket egy külön mappába a laptopomon. Ilyenkor aztán újraolvasom őket, és eléggé meghatódok tőlük. Mert igazán csak segíteni akarok. Szebbé, jobbá, élhetőbbé, méltóbbá, élvezhetővé tenni az emberek életét. És ezektől a visszajelzésektől úgy érzem, hogy ez sikerül is. Boldog vagyok tőle!

Nagyon köszönöm Neked, hogy megvetted ezt a könyvet! Olvasd örömmel! Remélem, hogy tetszeni fog! Tegye jobbá, változtassa meg az életedet!

Kedves Barátom!
Jó olvasást kívánok!

East Grinstead, 2019. december 20.

0
  0
  Kosár
  A kosarad üresVissza a boltba
  Scroll to Top

  Itt jelentkezz az online "Mi a fenét kezdjek az embereimmel?" tréningre

  Itt jelentkezz az online "Mi a fenét kezdjek az embereimmel?" tréningre

  Itt jelentkezz az online "Mi a fenét kezdjek az embereimmel?" tréningre