Ez az írás rendhagyó lesz, mert nem én írtam, hanem a feleségem. Kicsit hadd büszkélkedjek vele.

Azt szokták mondani, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Nem tudom, hogy ez igaz-e, de azt tudom, hogy az én sikereimnek az egyik titka az, hogy a feleségem stabilan mellettem (nem mögöttem) áll az élet viharaiban. Egymást támogatjuk, és így ő is sikeres.

Az ügyfeleimnél is azt tapasztalom, hogy nagyban segíti egy cégvezető életét egy igazi társ. Épp elégszer láttam azt, hogy amikor a cégvezető párkapcsolata megbomlott, akkor a cégnek is annyi lett. Nem is beszélve arról, amikor a cégvezető megőrül, és úgy él, mit hal a vízben: van feje, de a farka irányítja őt.

Szerencsére ez fordítva is így működik. Sokszor úgy segítek a céges bajokon, hogy segítek a cégvezető párkapcsolatának a rendbetételében. És láss csodát: a cég is elkezd működni. Így akár merő önzésből is érdemes egy őszinte, értékes párkapcsolatot fenntartani.

Még a huszadik házassági évfordulónk alkalmából Évi írt egy levelet a barátainknak. Egy jóbarátunk ezt válaszolta rá:

„Elgondolkodtam azon, hogy az esküvőre mindenkit meghívunk, világgá kürtöljük, hogy egybekelünk, igényeljük, hogy ünnepeljen velünk a család és a barátok. A házassági évfordulók pedig meg vannak ünnepelve, de csak úgy kettesben, vagy szűk családi körben.

 Milyen csodálatos, hogy Te belekiabáltad a világba, húsz éve vagytok együtt, és boldogok vagytok! Tudja meg mindenki, és örüljön Nektek!”

Akkor nézzük, mit írt az én Drágám:

„Ma 20 éve, hogy boldog házasságban élünk Gyulával!

Életünk egyik legjobb döntése volt, hogy összekötöttük az életünket! Ő a legjobb barátom. Igazi és imádnivaló támogató drága kicsi társam, valamint csodálatos szerető, és a gyermekem fantasztikus édesapja.

Bernard Percy Életcél konzultációján az egyik feladat az, hogy soroljuk fel életünk mesterműveit. Amikor ezt csináltam, rájöttem, hogy a házasságom az életem egyik legcsodálatosabb mesterműve, melyre nagyon-nagyon büszke vagyok!

Persze, ebben igen sok munka van, és egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem voltak, vagy nincsenek problémáink.

Bernard Percy így kezdte az egyik Párkapcsolati szemináriumát: az ideális párkapcsolat nem azt jelenti, hogy nincsenek problémák. Az ideális párkapcsolat azt jelenti, hogy a problémákat ideálisan kezelik. Én imádtam ezt a gondolatát.

Hogy melyek azok a főbb pontok, amelyek ideálissá teszik a mi házasságunkat?

 Száz százalékos őszinteség. Nincs olyan, amit nem tudnánk egymásról. Akár megbántom vele, akár nem, kell hogy ismerje MINDEN gondolatomat!

Aztán száz százalékos támogatása egymás céljainak.

Rengeteg sok közös realitás, mert így van miről beszélni. Tudunk együtt gondolkodni dolgokról, és a szabadidőnkben együtt részt venni olyan programokon, melyeket mindketten IMÁDUNK: koncertek, népzene, mozi, olvasás, könyvek, kutyák, világnézet, vallás, közös baráti kör, gyerekek, nyaralások, kirándulások, kerékpározás…

ÉS NEM UTOLSÓ SORBAN: AZONOS ÉRTÉKREND, AZONOS MŰVELTSÉGI SZINT, AZONOS IQ ÉS AZONOS ÉRZELMI SZINT!!!

Drága Szerelmem! Szeretném Neked megköszönni ezt a 20 évet, a rengeteg szeretetet, támogatást, humort, életlendületet, amit adtál nekem, amit beletettél közös életünkbe.”

Hát ilyeneket írt rólam a Drága.

Egy szavát se hidd el!

Elfogult velem szemben.

Miért?

Mert a Hétzáró gondolatom elején írt mondás szerintem így teljes: „Minden sikeres férfi mögött áll egy nő, aki jól járt.”

Persze hogy ilyeneket ír rólam, hiszen milyen jól járt velem. És hát persze én is nagyon jól jártam vele, de még mennyire.

Nagyon szeretlek Drágám, és nagyon köszönöm, hogy a feleségem vagy.

Na, de mielőtt teljesen átmennénk csöpögősen szentimentálisba, és vizesre sírnánk a meghatódottságtól a zsebkendőnket, hadd legyen egy javaslatom:

Kedves Barátom! Keress Magadnak egy igazi párt, ha még nincsen! Aztán tartsatok össze ezerrel! Meglásd, segíteni fog a cégeden.

Kíváncsi vagy, hogy mi a titkunk Évivel? Hogy csináljuk hogy akkor, és azóta is ilyen boldogok vagyunk együtt? Most elmeséljük.
A
 Jó cég, jó család programunk három tréningből áll. Ebből az első, egy napos tréninget közösen tartjuk Évivel, Az ideális párkapcsolat titkai címmel. Kattints ide, ha kíváncsi vagy miről fog szólni a tréning!»