Te vajon mennyire vagy kitartó?

Miért kérdezem?

Mert az életkorom előrehaladtával egyre inkább úgy gondolom, hogy a kitartás a legfontosabb tényező a sikereink elérésében és a céljaink megvalósításában. Rengeteg olyan embertől tanultam a kitartás fontosságáról, akik sokra vitték.

Egyszer régen olvastam Vágyi Jenő James „Legyél szabad ember” című könyvét. Ő az Amway üzlettel lett sokszoros milliomos. Azt írja a könyvében, hogy nincsenek rendkívüli képességei. Ezzel szemben egyetlen dolognak köszönheti a sikereit. Hajlandó volt egy perccel tovább kitartani, amikor mások már feladták.

Nagy tisztelője vagyok Robert T. Kiyosakinak is. Több könyvében is említi, hogy a kedvence La Fontaine „A teknős és a nyúl” című meséje. A kitartó teknős legyőzte benne a hetvenkedő nyulat. Robert teknősnek látja saját magát. „Teknősként”, nagyon lentről és nagyon messziről indult a fiatalkori „nyúl” ismerőseihez képest. Mégis ő vitte sokkal többre, mint azok.

Vagy ott volt Winston Churchill!

Állítólag felkérték egyszer, hogy egy középiskolai évzárón mondjon beszédet a végzősöknek. Felballagott az emelvényre, sokáig nézte az élet kapujában álló diákokat. Majd összesen csak ennyit mondott:

”Soha, soha, soha ne add fel!”

Aztán leballagott az emelvényről!

Lehet, hogy ezzel többet segített azoknak a diákoknak, mintha egy hosszú beszédet mondott volna.

Biztos nem véletlen az sem, hogy az egyik legismertebb sportruházati márka, a Nike a következő szlogent választotta magának: „Just do it” Azaz: „Csak csináld!”

De van személyes élményem is a kitartással kapcsolatban.

Annakidején Kiskőrösön voltam katona, a tüzér laktanyában. Volt nekünk ott egy továbbszolgáló törzszászlósunk. Hogy mi volt a tisztességes neve, azt nem tudom, de mi „Piros Ász”-nak hívtuk. Mert nagy, buci vértolulásos feje volt a visszafojtott dühtől. Meg persze a vörösbor is segített abban, hogy az orra és az arca vörös volt a vérerektől.

Sok esze nem volt ennek a Piros Ásznak, de egy valamire megtanított bennünket. Ott a katonaságnál rájött az ember, hogy sokkal több dolgot meg tud csinálni, mint amit valaha is gondolt volna magáról.

Az elvárás az volt a Piros Ász részéről, hogy mondjuk a fekvőtámaszból csinálj annyit, amennyit bírsz, és még egyet.

Kiváló erőfejlesztő és kitartás növelő gyakorlat volt!

Néha még kettőt vagy hármat is meg bírtam csinálni azután, amikor már azt gondoltam, hogy nem bírom tovább.

Visszanézve az eddigi életemre, azt gondolom, hogy sokat köszönhetek a Piros Ásznak. Kitartó vagyok, és ez bizony jelentős tényező a sikereimben.

Kedves Barátom! Fogadd meg Te is a Piros Ász tanítását! Légy kitartó, és csak csináld tovább!

És ha tetszenek az írásaim, akkor próbáld ki milyen nálunk élőben egy előadás!
Ennek a legegyszerűbb módja a pár órás Valódi Megoldások Cégvezetőknek előadás.
Ott rövid idő alatt valódi, használható eszközöket fogsz kapni ahhoz, hogy könnyebb legyen az életed vezetőként. Kattints ide a részletekért».

Ha pedig már jártál nálunk tréningen, akkor keresd bizalommal a Kapcsolattartóinkat»! Ők segítenek benne, hogy melyik következő szolgáltatásunk hozza majd leggyorsabban a legtöbb eredményt Számodra.

.