A munkatársfelvételhez akarok ma Neked nézőpontokat adni. Sokan ilyenkor azt nézik, hogy a jelöltnek milyen DIPLOMÁI, KÉPESÍTÉSEI és szakmai TAPASZTALATA van.

Hát ezekkel önmagukban nem sokra mész!

A DIPLOMA mára sajnos sok esetben csak arra bizonyíték, hogy az illető tud seggelni és romkocsmákban piálni. Sőt! Bizonyos posztoknál még az is lehet, hogy az a jó, ha nincs  diplomája.

Például azt javaslom, hogy sose vegyél fel Magadnak marketingesnek olyan kollégát, aki egyetemen tanulta a marketinget. Mert ott valószínűleg olyan professzorok tanították, akik életükben nem csináltak még egyetlen  marketingkampányt sem.

Az OKJ-s KÉPESÍTÉS oklevele meg sokszor csak annyit bizonyít, hogy az illető befizette a képzést. És azért néha ott is volt az oktatáson.

A papír megvan!

A valódi tudás hiányzik!

A TAPASZTALATRÓL meg egy marhaság jutott az eszembe. Ha egy férfi párt keres magánaknem biztos, hogy tetszene neki ez a párkereső hirdetésTapasztalt lány keres párt magának.” :)

Érdekes, hogy a társadalom ezt mennyire másként ítéli meg a férfiak és a nők esetében. Mondjuk, hazaér éjjel a tizennyolc éves fiú, és azt mondja az apjának: „Apu! Olyan buli volt ma, hogy csak, na! Másfél óra alatt három lányt is lerendeztem!” 

Apuka büszke lesz a nagyfiára!

De mi van akkor, ha hazaér éjjel a fiú tizennyolc éves ikerlány testvére, és azt  mondja az apjának: „Apu! Olyan buli volt  ma, hogy csak, na! Másfél óra alatt három srácot is lerendeztem!” :)

Apuka mosolya nem lesz őszinte!

Mert mit is mond a kínai lakatos„Az a kulcs, amelyik mindegyik lakatot  nyitja, egy nagyon jó kulcs. De az a lakat, amelyiket mindegyik kulcs nyitja, nem jó lakat.” :)

Nyilván fontos, hogy mondjuk egy tervezőmérnöki posztnál legyen DIPLOMÁJA az illetőnek. Vagy hogy egy hegesztő posztnál legyen KÉPESÍTÉSE. És persze a szakmai TAPASZTALAT előnyt jelenthet.

De nem ezek a legfontosabbak!

Hanem a HAJLANDÓSÁG!

Az AKARÁS!

Ha felveszel egy ifjoncot, lehet, hogy még nem nagyon TAPASZTALT. És KÉPESÍTÉSE sincs. De lelkes, akaró, hajlandó! Előbb-utóbb ott lesz a ragyogó termelés a részéről.

Viszont felvehetsz egy DIPLOMÁS, KÉPESÍTETT, TAPASZTALT vén rókát, aki tulajdonképpen a kisujjából ki tudná rázni az egészet. Viszont lusta dög, aki már belefáradt a dolgokba. Soha nem lesz ott a ragyogó termelés.

Melyiket akarod?

Mindig azt nézd, hogy:

  • Vajon akar-e segíteni az a jelölt?
  • Vajon tud-e segíteni az a jelölt?
  • És hogy vajon tudunk-e mi segíteni annak a jelöltnek?

Mert számtalanszor megfigyeltem az életben, hogy aki nem akar Neked segíteni, annak Te sem tudsz nagyon segíteni.

Nem is hagyja!

  • Meg  különben is, ő ezt már tudja.
  • Meg mi közöd hozzá.
  • Meg őnála minden rendben van.
  • Meg köszöni szépen, maga is meg tudja  oldani.

Érdekes, nem?

Megnéztem a Magyar  értelmező kéziszótárban a „segítség”  szó jelentését. Lássuk!

1. Hozzájárulni valamihez vagy támogatni valakit.
2. Valami olyat tenni, ami szükséges vagy hasznos.
3. Könnyebbé tenni valaminek az elvégzését.

Ha jól gondolom, Te pont ilyen munkatársat keresel. Aki ezeket akarja és csinálja. Mert ő boldoggá teszi az életedet. És Te is boldoggá tudod tenni az ő életét.

Kedves Barátom! Mindig a hajlandó és a segíteni akaró munkatársat keresd! A DIPLOMA, a KÉPESÍTÉS és a TAPASZTALAT megszerezhető! A hajlandóság nem annyira! Figyelj erre a párkeresésben is! :)  

Ha tetszenek az írásaim, akkor javaslom hogy próbáld ki milyen nálunk egy előadás!
Ennek a leggyorsabb és legegyszerűbb módja a pár órás Valódi Megoldások Cégvezetőknek előadás.
Ott rövid idő alatt valódi, használható eszközöket fogsz kapni ahhoz, hogy könnyebb legyen az életed vezetőként. Kattints ide a részletekért».

Ha pedig jártál már nálunk tréningen, akkor keresd bizalommal a Kapcsolattartóinkat»! Ők segítenek benne, hogy melyik következő szolgáltatásunk hozná a leggyorsabban a legtöbb eredményt Számodra.

.