Azt látom, hogy a legtöbb ember úgy indul neki az évnek, hogy ez lesz élete legnehezebb éve. Van egy rossz hírem a számukra: ez így is lesz! Piszkosul rossz évnek néznek elébe.

Ugyanis igazán fejben dől el a dolog. Ha a problémáidra és a gondjaidra kihívásként nézel, sokkal könnyebb lesz a dogod.

Különben is, szükséged van kihívásokra!

Ha nem hiszed, nézd csak meg az „Idétlen időkig” című filmet Andie MacDowell és Bill Murray főszereplésével!

Amikor nem volt kihívás, a srác mindig megölte magát. Te is ezt tennéd, ha nem lennének gondjaid és problémáid. Ha már láttad a filmet, tudod, hogy miről beszélek. Ha nem, feltétlenül nézd meg! Nekem ez az egyik kedvenc filmem. (Ráadásul Andie MacDowell gyönyörű benne.)

Dögunalom lenne az életed, ha mindig mindent pontosan előre tudnál. Először élveznéd, mert tudnád még a lottó ötös számokat is. De a századik lottó ötöst már nem annyira élveznéd.

Ha már voltál kifekvős nyaraláson, ahol semmit sem lehetett csinálni, csak dögleni a napon, akkor valószínűleg érted, miről beszélek.

Az első néhány nap isteni! Az ember kialussza magát. Jó alaposan kiszerelmeskedi magát. Elolvas egy-két jó könyvet. De aztán most már csináljunk valami kalandosat is!

Szóval hidd el, ahhoz, hogy jól menjenek a dolgaid, szükséged van a kihívásokra, a gondokra és a problémákra. Akinek nincs problémája, az csinál magának. Különben boldogtalan.

Így volt vele az anyai nagyapám is, aki élete derekán erőművet vezetett. Komoly ember volt, komoly kihívásokkal.

Ezért nyugdíjas korában, hogy legyen kihívás, keresztrejtvényt fejtett. Meg mindennap délután átment a Gizi nénihez pasziánszozni és teasüteményt enni. (Ahogy az öreget ismerem, szerintem mást is csináltak. :-)

Nagy problémáid vannak? Gratulálok! Nem akárki vagy! Nagy emberek nagy problémát tudnak összehozni maguknak. Nagyban játszanak. Így hát örülj az idei éved kihívásainak!

Az izmaidnak szüksége van a tornásztatásra ahhoz, hogy jó kondiban légy. Persze ez fáradtsággal és izomlázzal jár.

A gyerekeknek erőt és értelmet próbáló feladatok kellenek, hogy jól érezzék magukat. Persze ez küzdelemmel, fáradtsággal, izzadtsággal és néha elkeseredéssel jár. De ettől válnak sikeressé az életben.

Döntsd el, hogy a kihívásokkal együtt is az idei év lesz a legjobb év a Számodra!

Kívánom, hogy virágozz és prosperálj Te is a 2022-es évben!

Megnéztem a „virágozni” szó jelentését. Nagyon tetszett. Ilyen értelemben használandó:

– Aktív és termelékeny állapotban van.

– Egyre növekszik a befolyása.

– Dúskál.

– Feltűnően jól megy a dolga.

Aztán megnéztem a „prosperál” szó jelentését. Hát az meg eléggé megdöbbentett. Azt meg ilyen értelemben is használjuk:

– Pénzügyi sikert ér el.

– Sikeres abban, amit csinál.

Ez tetszik nekem! Egyébként a szó latin eredetű. A ”pro-” előképző azt jelenti, hogy „szerint”, „speare” pedig azt jelenti, hogy „reménykedik.” Magyarán, ha valaki prosperál, akkor a legjobb reményei szerint mennek a dolgai.

Kedves Barátom! Kívánom, hogy a legjobb reményeid szerint menjenek a dolgaid 2022-ben!

És persze ne felejts el 2022-ben eljönni a lehető legtöbb tréningünkre a munkatársaiddal együtt!
Ide kattintva megtalálod a Tréningnaptárunkat»

.