324786353 6486265378068414 1346371993198611942 n 1A Cégvezetői túlélőcsomag

6. rész

elvalaszto 001

Próbálj meg lazítani!

                                               Avagy miért lenne jó Cégvezető a kiskutyánkból?

Szeretném a Számodra – mint Cégvezető számára – példaképül állítani a kiskutyánkat. Belőle aztán jó Cégvezető lenne! Akármilyen furcsán is hangzik.

Honey

Honey a kutyánk

Ő igazán a legkisebbik lányomnak, Dórinak a kiskutyája. A neve Honey. (Ejtsd: Háni) Ami azt jelenti, hogy Drágám, Kedvesem. Dóri adta neki ezt a nevet. Ő egy bichon hawanese kiskutya. Van vagy három kiló. Nagyon kedves és szeretetre méltó állat!

De hogy jön ide példaképnek Honey?

Több dolgot is érdemes Cégvezetőként eltanulnod tőle.

1) Az egyik a nyugalma. Most is itt fekszik mellettem a földön, a kedvenc plédjén teljes nyugalomban. A szeme félig lehunyva. És halkan szuszog. Ő aztán tudja élvezni a pihenést. El tudja engedni magát. Ki tud kapcsolni. Képes arra, hogy a négy lábát az égnek meresztve órákon át feküdjön.

Cégvezetőként ezt a nyugalmat kell eltanulnod Honey-tól. A beosztottaidnak nem egy kapkodó idegbeteg főnökre van szükségük. Hanem egy olyanra, aki stabil pont az ő számukra minden helyzetben. Aki nyugalmat és stabilitást nyújt a környezete számára.

Másrészt meg – legyél szíves és – élvezzed már a kemény munkád gyümölcsét! Nem Te vagy a cégedért, hanem a céged van Teérted. Az egészet megette a fene, ha besavanyodsz a gondoktól. Akkor igazán megérte? Nagyon sok lazaságra, komolytalanságra van szükség ahhoz, hogy tényleg jól menjenek a dolgok.

Legyél laza, mint a Riga lánc!

2) A másik, amit érdemes Honey-tól eltanulni, az az ébersége. Igaz, hogy teljes nyugalomban fekszik itt mellettem, de a feje felém van fordítva. Még így, pihenés közben is, éberen figyel rám. Azonnal akcióba tud lendülni, ha valami nem optimálisat tapasztal. Elég, ha egy idegen megy el a ház előtt, és ő már – mind a három kilójával – rettentően fenyegető morgásba kezd.

Cégvezetőként észben kell ezt tartanod, ha életképes és fejlődő céget akarsz. Mindig éberen rajta kell tartanod a szemed a céges folyamatokon. Kell lennie a fejedben egy ideális képnek azzal kapcsolatban, hogy hogyan menjenek a dolgok a cégedben.

Ezt az ideális képet folyamatosan össze kell hasonlítanod a cégedben tapasztaltakkal. Ha a kettő egybevág, maradhatsz tovább nyugalomban. De ha eltérés van az ideális kép és a cég jelen állapota között, azonnali akcióra van szükség.

Honey is ezt csinálja. Az ő ideális képébe például nem fér bele a postás. Őt kitartóan mindig megugatja!

3) A harmadik – és szerintem a legfőbb – dolog, amit Cégvezetőként Honey-tól tanulhatsz, az a kitartása és az állhatatossága. Neki fontos, hogy mindig a közelünkben legyen. Nem szeret egyedül lenni. Néha előfordul, hogy véletlenül kizárjuk a szobából, ahol vagyunk. Ő ilyenkor rettentően kitartó módon, de ugyanakkor rendkívül udvariasan jelzi, hogy be szeretne jönni.

Nem erőszakos. Határozottan kommunikálja amit akar, ha kell. Akár órákon át. Így aztán előbb-utóbb mindig átjön a szándéka, és eléri a céljait.

Ez talán a legfontosabb képesség, amit érdemes Honey-tól eltanulnod. Cégvezetőként nagyon kitartónak kell lenned a beosztottakkal. Egy vezetőnek képesnek kell lennie arra, hogy egy utasítást újból és újból kiadjon. Mindenféle indulat, mérgelődés és idegesség nélkül.

Elsőre egyáltalán nem biztos, hogy elvégzik. Ez hozzá tartozik egy vezető életéhez. Többszöri, kitartó, határozott és állhatatos kommunikációra van szükség ahhoz, hogy a dolgok jól menjenek. Ugyanakkor mindez legyen szeretetteljes.

Így jól fognak működni a dolgaid!

4) A negyedik dolog, amit érdemes Honey-tól ellesned, az a lelkesedése, életöröme és a szeretete. Minden helyzetben képes arra, hogy energiát, szeretetet, vidámságot adjon, fellelkesítsen, biztasson.

Ezek olyan vezetői erények, melyek nélkül nem építhető egy jó csapat. Melyek nélkül csak papíron leszel Cégvezető. Melyek nélkül nem fognak tűzön-vízen át követni az embereid.

5) Van még egy ötödik dolog, amiben Honey lehet a példakép minden Cégvezető számára. Ez pedig a tökéletességre való törekvése. Előző életében Honey valószínűleg hentes volt.

Ugyanis pontosan tudja, hogy melyik felvágott mennyibe kerül. Nem hajlandó semmiféle olcsó parizert, felvizezett szafaládét elfogadni. Csakis a minőségi termékek érdeklik.

Cégvezetőként ugyanígy kell a tökéletesre törekedned. Csakis a minőségi munkát fogadhatod el a beosztottaidtól.

Kedves Cégvezető Barátom!

Nem érdemes túlbonyolítanod a dolgokat. Akár egy kutyától is ellesheted a titkokat. Honey – kutya viszonylatban – igazi, tartalmas életet él. Eléri a céljait, boldog, kiegyensúlyozott, és mindenki szereti.

Kell ennél több?

Neked is ezt kívánom!

Az Erő legyen Veled:

Piroska Gyula

A Cégvezetők barátja
Hogy ne érezze magát
egyedül a Cégvezető

Piroska Gyula blogja

Tanácsok és új nézőpontok a cégvezetésről, hogy
ne érezze Magát egyedül a Cégvezető.
0
  0
  Kosár
  A kosarad üresVissza a boltba
  Scroll to Top

  Itt jelentkezz az online "Mi a fenét kezdjek az embereimmel?" tréningre

  Itt jelentkezz az online "Mi a fenét kezdjek az embereimmel?" tréningre

  Itt jelentkezz az online "Mi a fenét kezdjek az embereimmel?" tréningre