Az egyik leggyakrabban elkövetett marketing hiba

seminar consulting blog image 005

Eszembe jutott az egyik leggyakrabban elkövetett marketing hiba. Remélem, Te nem csinálod.

Sok cégnél látom, hogy azt a terméket, azt a szolgáltatást nyomja a reklámjában, ami nem megy. A döglött tehénbe próbál életet lehelni.

Mondjuk székeket árul. A faszékeket viszik, mint a cukrot. A műanyag szék pedig senkinek sem kell. Erre nyomják a műanyagszék reklámot, mint süket a csengőt. A faszékeket pedig hanyagolják, mert „Az reklám nélkül is megy.”

Egyszer tartottunk az ügyfeleimnek egy kis marketing előadást. Részt vett rajta egy kis, három fős autógumis cég tulajdonosa is, az egyik vidéki nagyvárosunkból.

A végén odajött hozzám, és azt mondta: „Nagyon tetszett nekem ez az előadás. Mindegyik tanult marketing eszközt ki fogom próbálni. De nem most, mert tavasz van, és úgyis mindenki szépen cserélgeti vissza a téli gumit nyárira. Majd nyáron, amikor pang az üzlet.

„Te Feri − mondom neki − Elment az eszed? Most nyomjad, mert most megy!” 

Az autógumis cégek bevételének egy igen nagy része két hét alatt jön be. Nem lehet pontosan előre tudni, hogy mikor van az a két hét.

A bevétel egy másik nagy része a tavaszi hónapok alatt jön be. A maradék kevés pedig az év többi, körülbelül háromnegyed részében csordogál be.

Mit tennék, ha autógumis lennék? November-december hónapokra felvennék kiegészítő embereket úgy, hogy éjjel nappal nyitva tarthassak. Szeptembertől pedig megnyomnám a reklámot.

Ha a szezonban csak tizenöt százalékkal megemelem a forgalmat, az nagyot nyom az egész éves bevételen. Az erre az időszakra fordított reklámköltség busásan megtérül. Nyáron, amikor senki sem jön be a műhelybe, ha megháromszorozom a forgalmat, az sem jelent szinte semmi pluszt az éves árbevételben. Így az erre az időszakra fordított reklámköltség kidobott pénz.

A húzó terméket és szolgáltatást kell nyomni, illetve a húzó időszakokat. Nem azt, ami nem megy. Strandolókból úszóbajnokot faragni elég nehéz.

Hagyd a fenébe a döglött tehenet! Azt nyomd, ami megy!

És hogy a céged minden területe jól menjen, ne csak a marketing, gyere el a Bázis tréningekre!
Ha nem voltál még nálunk, akkor kezdd a Bázis1 tréninggel»

.

logo icon set 01

Szívesen olvasnál hasonló gondolatokat 1x egy héten?
Iratkozz fel az alábbi adatlapon:

Feliratkozás:

Hasznosnak tartottad a cikket? Oszd meg másokkal is
Facebook
Twitter
LinkedIn
Eszembe jutott az egyik leggyakrabban elkövetett marketing hiba. Remélem, Te nem csinálod. Sok cégnél látom, hogy azt a terméket, azt a szolgáltatást nyomja a reklámjában, ami nem megy. A döglött tehénbe próbál életet lehelni. Mondjuk székeket árul. A faszékeket viszik, mint a cukrot. A műanyag szék pedig senkinek sem kell. Erre nyomják a műanyagszék reklámot, mint süket a csengőt. A faszékeket pedig hanyagolják, mert „Az reklám nélkül is megy.” Egyszer tartottunk az ügyfeleimnek egy kis marketing előadást. Részt vett rajta egy kis, három fős autógumis cég tulajdonosa is, az egyik vidéki nagyvárosunkból.
0
  0
  Kosár
  A kosarad üresVissza a boltba
  Scroll to Top

  Itt jelentkezz az online "Mi a fenét kezdjek az embereimmel?" tréningre

  Itt jelentkezz az online "Mi a fenét kezdjek az embereimmel?" tréningre

  Itt jelentkezz az online "Mi a fenét kezdjek az embereimmel?" tréningre