Hogyan bánj az embereiddel?

seminar consulting blog image 008

A Te problémáidat emberek okozzák! Nem hiszem, hogy álmatlan éjszakáid vannak az irodabútorzat lakkozása miatt. Nem hiszem, hogy éjszakánként álmatlanul forgolódsz az ágyadban a fénymásolópapír miatt. A Te aggodalmaid az emberek miatt vannak.

Hogyan bánjál az emberekkel? Itt van két egyszerű tipp!

Soha ne értékeld le őt, magát a személyt!

Leértékelheted azt amit csinált, de nem az embert. Mondhatod azt, hogy „Nézd már milyen hülyeséget csináltál!” De soha ne mondd azt, hogy „Nézd már milyen hülye vagy!” Mondhatod azt, hogy „Ami kijött a kezed alól elég nagy marhaság.” De soha ne mondd azt, hogy „Mekkora nagy marha vagy!”

Érzed a különbséget? Az egyik tiszteletben tartja a személyt, a másik leértékeli. Az egyik módot ad a dolog kijavítására, a másik meg elítéli a szerencsétlent. Egyszerű kis trükk, mégis szeretni fognak érte az embereid.

A legtöbb vitában véres leértékelések zajlanak. Hogy „Te ilyen meg olyan vagy!” Meg hogy „Te ilyen, meg olyan nem vagy!” Ez a személy durva leértékelése. Ha a tevékenységét vagy a tevékenységének az eredményét értékeled le, a személy épen marad.

Ráadásul egy vitába sokszor rengeteg indulat is belekeveredik.

Nem kell, hogy indulatos légy. Tudod, mint amikor a gyerekedet neveled. Ejnye-bejnyézel azért, amit tett, de közben lehet, hogy Magadban örülsz és mosolyogsz, hogy milyen vagány a kissrác. De nem haragszol rá.

Tegyél így az embereiddel is!

Akkor itt van egy másik ötlet a beosztottaid kezelésére. Kérdezd őket! Vezesd rá őket! Ha egyből nekitámadsz, a hatás ellenhatás törvénye alapján védekezni kényszerül, visszatámad, nem fogja elfogadni, amit mondasz.

Ha azt mondod neki, hogy „Ez így teljesen rossz!”, nem biztos, hogy elfogadja. Inkább kérdezd meg tőle: „Szerinted ennek így örülni fog az ügyfél? Szerinted ez így száz százalékosan jó? Te örülnél neki, ha ilyent kapnál?” A válasz tőle, saját magától jön, nem Te mondod meg neki. Sokkal inkább hajlamos lesz Veled egyetérteni abban, hogy tényleg nem jó az a dolog, amiről beszéltek.

Kedves Barátom! Tudj bánni az embereiddel! Hidd el, megéri!

 

Piroska GyulaRengeteg további hasonló eszközt és megoldást ismerhetsz meg a tréningjeinken, az emberismerettől a jó csapat építésének titkain át az önjáró cég kialakításáig.
Hívd Ügyfél kapcsolattartóinkat!
Ők segíteni fognak Neked abban, hogy megtaláljátok azt a képzést, ami személyesen Neked a legnagyobb sikert hozza most. Kattints ide az elérhetőségekért»

logo icon set 01

Szívesen olvasnál hasonló gondolatokat 1x egy héten?
Iratkozz fel az alábbi adatlapon:

Feliratkozás:

Hasznosnak tartottad a cikket? Oszd meg másokkal is
Facebook
Twitter
LinkedIn
A Te problémáidat emberek okozzák! Nem hiszem, hogy álmatlan éjszakáid vannak az irodabútorzat lakkozása miatt. Nem hiszem, hogy éjszakánként álmatlanul forgolódsz az ágyadban a fénymásolópapír miatt. A Te aggodalmaid az emberek miatt vannak. Hogyan bánjál az emberekkel? Itt van két egyszerű tipp! Soha ne értékeld le őt, magát a személyt! Leértékelheted azt amit csinált, de nem az embert. Mondhatod azt, hogy „Nézd már milyen hülyeséget csináltál!” De soha ne mondd azt, hogy „Nézd már milyen hülye vagy!” Mondhatod azt, hogy „Ami kijött a kezed alól elég nagy marhaság.” De soha ne mondd azt, hogy „Mekkora nagy marha vagy!”
0
  0
  Kosár
  A kosarad üresVissza a boltba
  Scroll to Top

  Itt jelentkezz az online "Mi a fenét kezdjek az embereimmel?" tréningre

  Itt jelentkezz az online "Mi a fenét kezdjek az embereimmel?" tréningre

  Itt jelentkezz az online "Mi a fenét kezdjek az embereimmel?" tréningre