Titkos vezetői eszköz: a szeretet

Titkos vezetoi eszkoz a szeretet

Mennyire szereted az embereket? A jót vagy a rosszat látod bennük?

Miért kérdem ezt? Mert a szeretet az egyik legjobb, ha nem a legjobb, vezetői eszköz. Erről lesz szó a mai bejegyzésben.

Ugye tudod, hogy egy csomó rossz emberrel vagy körülvéve? Bizony, sok idegesítő hülye van körülötted. Akik állandóan a véredet szívják. 🙂

 • Ott van például a szomszédod. Aki folyton csak beszélgetni akar Veled. Nem veszi észre, hogy nincs rá időd, hogy vele beszélgess. Nagyon idegesítő! De ugyanakkor akárhányszor meglátja, hogy a kertben dolgozol, máris ott van, aztán nagy jóindulattal és valódi kertésztudással segít.
 • Vagy ott van az értékesítő kollégád. Sose csinálja meg rendesen az admin munkát. Tökre idegesítő! De ugyanakkor ontja a megkötött szerződéseket.
 • Ott van még a másik kollégád is. Állandóan elkésik. Meg lehet őrülni tőle! De ugyanakkor bármi probléma van, őrá azonnal számíthatsz. Hajlandó bármikor keményen hétvégézni vagy akár éjszakázni is.
 • Aztán ott van életed párja. Idegesítő szokásai vannak. Például mindig lelopja a Te tányérodról a kaját. Akár az utolsó falatot is! Pedig már annyiszor elmondtad neki, hogy ne tegye. Nagyon dühítő! De ugyanakkor feltétel nélkül szeret Téged.
 • És akkor még nem is beszéltünk a gyerekeidről. Nem tudják megérteni, hogy Neked fontos dolgod van, és hogy most ne zavarjanak. Csak azért is a leghangosabb, rohangálós indiánosdit kell nekik pont akkor játszani, amikor Neked elmélyült csendre volna szükséged. A frász ki van tőlük! De hát ugyanakkor a világ legklasszabb gyerekei.

Édes Istenem! Mennyi rettentő hülye emberrel vagy Te is körülvéve! 🙂

Vajon tudod-e látni a körülötted lévő emberekben a jót?

Azt mondják, hogy az a Te igazi barátod, aki teljesen ismer Téged, mégis a barátod.

Vajon Te tudsz-e igazi barátja lenni a körülötted lévőknek. Vajon el tudod-e őket fogadni a gyarlóságaikkal, a hibáikkal együtt?

Látnod kell a körülötted levő emberek jó oldalát! És ki kell belőlük hoznod ezt a jót! Úgy, hogy közben nem kell egyetértened a bennük levő rosszal. Azt féken kell tartanod bennük!

Hogyan? Hát úgy, hogy állandóan a jót nyugtázod bennük. Mindig dicséred érte őket! Mindig erősíted őket abban, hogy milyen klassz emberek, menyire jó, hogy Veled vannak, hogy léteznek, hogy mennyi szépség és jóság van bennük. És sok-sok szeretetet kell adnod nekik.

Ez kicsit olyan hülye szentimentális dumának tűnik, nem?

Hát, lehet, hogy annak tűnik. De nem az! Ez bizony kőkemény praktikum, nagyon is gyakorlatias duma!

Önző vagy?

Ha így csinálod, bőségesen megtérül. Még azt is mondhatom, ha önző vagy, így csináljad! Ha egy kis eszed van így csináljad! Mert Neked hoz ez a legtöbbet.

Ha így csinálod, szeretnek az emberek a környezetedben lenni. Szívesen megtesznek Érted dolgokat. Jóindulattal lesznek Feléd. És ettől jól érzed Magad. A cégedben pedig simán mennek a dolgok.

A környezetedben élők is jól érzik tőle magukat. Többnek, jobbnak, értékesebbnek gondolják és látják magukat. És így nem csak a cégedben, de a családodban és a baráti társaságban is simán mennek a dolgok.

Persze ahhoz, hogy szeresd a körülötted lévőket, Magadat is szeretned kell. Jóban kell lenned önmagaddal.

Mennyi-mennyi szeretetet tud adni egy három-négy éves kisgyerek? Amikor odabújik Hozzád. Átkarolja a nyakadat, és azt súgja a füledbe, hogy „Nagyon szeretlek Téged.”

De ő jóban van önmagával is!

Ott van például az én Lili unokám. Hat és fél éves. Ha megkérdezem tőle, hogy „Lili! Ki a legszebb lány a világon?”, akkor teljes természetességgel válaszolja, hogy „Hát én.”

Jóban van önmagával. Nem értékeli le magát. Így aztán sok-sok szeretetet tud adni a környezetének is. Ezért a környezetétől is sok-sok szeretetet kap.

Karácsonyra rajzolt nekem. Azt írta a rajzra nekem, hogy „Szeretlek az égtől a földig, a földtől az égig.” Szerinted ezek után tudok-e bármilyen módon is rosszindulattal fordulni felé?

Lásd meg az emberek jó oldalát! Tudd szeretni őket minden gyarlóságuk ellenére! Ez bizony a nagyság jele!

Ha el akarsz indulni ezen az úton, jó ötlet a kommunikációval kezdened Önmagad fejlesztését. Ebben segít a kétnapos Kommunikációs tréningünk.

logo icon set 01

Szívesen olvasnál hasonló gondolatokat 1x egy héten?
Iratkozz fel az alábbi adatlapon:

Feliratkozás:

Hasznosnak tartottad a cikket? Oszd meg másokkal is
Facebook
Twitter
LinkedIn
Mennyire szereted az embereket? A jót vagy a rosszat látod bennük? Miért kérdem ezt? Mert a szeretet az egyik legjobb, ha nem a legjobb, vezetői eszköz. Erről lesz szó a mai bejegyzésben. Ugye tudod, hogy egy csomó rossz emberrel vagy körülvéve? Bizony, sok idegesítő hülye van körülötted. Akik állandóan a véredet szívják. :)
0
  0
  Kosár
  A kosarad üresVissza a boltba
  Scroll to Top

  Itt jelentkezz az online "Mi a fenét kezdjek az embereimmel?" tréningre

  Itt jelentkezz az online "Mi a fenét kezdjek az embereimmel?" tréningre

  Itt jelentkezz az online "Mi a fenét kezdjek az embereimmel?" tréningre