Cégvezetői tudástár

Leleplezzuk Piroska Gyula teves multjat

Leleplezzük Piroska Gyula tévés múltját

Na, most kiderül, mit csinált Piroska Gyula Pécsett a ’90-es években! Fényképes és szöveges bizonyítékokat is találtunk róla. Megtaláltuk ugyanis Gerner András könyvét, ami a pécsi televíziózás történetét dolgozza fel 1976-tól 2011-ig. Piroska Gyula pedig a Mecsek TV egyik alapítójaként jópár oldalon feltűnik. Itt jön pár bizonyíték róla fénykép formájában.

tovább olvasom »
Vezetokepzes cegen belul igy csinaljuk mi

Vezetőképzés cégen belül – így csináljuk mi

A vezetőképzésre eddig úgy gondoltál, mint egy pár napos vagy hetes képzésre, amire elküldöd egy munkatársad? Ilyen is van, de ha egy olyan feladatkört szeretnél leadni, ami lehetetlennek tűnik, akkor ez a módszer nem fog működni. Elmondom, én hogyan valósítottam meg mégis. A vezetőképzést akadályozó fő tényező: Te vagy a legjobb! 🙂 Tudom, hogy Te vagy a cégedben a legjobb szakember. Te vagy a legjobb

tovább olvasom »
Marketing strategia buvold el az ugyfeleidet

Marketing stratégia: bűvöld el az ügyfeleidet

A héten el lettem bűvölve, háromszorosan is! És rájöttem, hogy ez a legjobb marketing stratégia a világon. Elmesélem, hogyan bűvöltek el, és hogyan vedd le a lábukról az ügyfeleidet, hogy visszajöjjenek Hozzád. Tudod, mindig azt tanítjuk az ügyfeleinknek a tréningjeinken, hogy sosem elég annyit adni, mint amennyit ígértünk, vagy mint amennyi elvárható. Az élet minden területén többet vagy jobbat kell nyújtanod annál.

tovább olvasom »
Mekkora egy cegvezeto

Mekkora egy cégvezető?

Mekkora egy átlag cégvezető? Vajon tudod-e magadról, hogy mekkora vagy? Na, persze nem a testsúlyodra gondolok. Vagy a haskörfogatodra. Az csak a tested. De azt Te üzemelteted. Mint szellemi lény! És van egy rossz hírem Rólad. Te nem látszol. Csak a Tested. 🙂 Ezért hiába nézek rá a szép vagy kevésbé szép, illetve nagydarab vagy kevésbé nagydarab testedre, nem látom Rólad, hogy milyen vagy:

tovább olvasom »
Vezetokepzes a furdokadban

Vezetőképzés a fürdőkádban

Milyen vezetőképzés garantálja, hogy mindig motivált, jókedvű és türelmes legyél? Hogy példát tudj mutatni a munkatársaidnak? Hát olyan, amit a kádban is meg tudsz csinálni. Ráadásul ingyenes. Most átadom a módszerem. Három hete valahogy nem voltam olyan jól. Nem voltam a szokásosan magas érzelmi hangoltságon. Nem voltam rosszul. De nem a volt meg a szokásos lendület sem. Viszont nem vettem észre. Nem voltam vele különösebben tudatos. Drága asszisztensem ‒ Czire Csenge ‒ be is jött a szobámba. Aztán a csodásan nagy szemeit tágra nyitva megkérdezte tőlem:

tovább olvasom »
igy lettem igazan jo ertekesito

Így lettem igazán jó értékesítő

Elmesélem Neked, hogyan lett belőlem igazán jó értékesítő. Ha valaki igazán úgy félt az értékesítéstől, mint az Ördög a szenteltvíztől, hát az én voltam. Bénáztam és szenvedtem, de csak azért is csináltam. És folyamatosan tanultam a nálamnál jobbaktól. Így aztán egy idő után már jól ment az értékesítés. És meg is szerettem! Elmondom, mi történt. Olyan 2003. környékén, haladó értékesítő koromban, egy nyári reggelen, nyolc órára mentem egy ügyfélhez Sümegre a 84-es úton. Ha a Balaton felől autózol, van ott egy szépségesen szép útszakasz. Több kilométeren keresztül nyílegyenes az út. Előtted pedig a végig pont ott van az út tengelyében, a környező tájból magányosan kiemelkedő sümegi hegy, a tetején a várral!

tovább olvasom »
A szeretet korulvesz bennunket

A szeretet körülvesz bennünket

Ma nem szervezetfejlesztésről, értékesítésről vagy statisztika készítésről akarok írni. Hanem valami sokkal meghatározóbb dolog jár a fejemben. A szeretet, ami körülvesz bennünket. Szerdán Kurunczi Jani barátom ötven éves titkos születésnapi partiján voltam. Száznegyven ember adta át neki ott a szeretetét. De én lehet, hogy többet kaptam Jánostól, mint amit ő kapott attól a rengeteg embertől. Csak késve tudtam odaérni, mert VIP klubot tartottam. Amikor megérkeztem, és személyesen üdvözöltem, átöleltük egymást. És olyant mondott nekem, hogy könnybe lábadt tőle a szemem. Nem tudom Neked ide leírni, amit mondott, mert ahhoz túl bensőséges. És ha most éppen két férfi aberrált, pajzán nemi viszonyára kezdesz el gondolni, hát azt gyorsan felejtsd el. Másféle szeretetről van itt szó!

tovább olvasom »
Mit tanacsol a baptista lelkesz a vezeto szamara

Mit tanácsol a baptista lelkész a vezető számára?

Eszembe jutott ma egy érdekes tanács, amit egy baptista lelkésztől hallottam. Minden vezető számára jól jöhet, ha időnként felidézi ezt. Na de, elmesélem az elejéről a történetet. Életem párjával, Évivel anno mi is lelkesen beléptünk az Amway-be. Tizenöt százalékos szintig vittük. Összehoztunk egy kétszázegy fős kis hálózatot. Még Szerbiában is volt egy hetven fős csapatunk. Másfél évig csináltuk. Sokat kaptam az ottani könyvektől, oktató kazettáktól és szemináriumoktól. Többször fent voltunk Budapesten a Sportarénában nagyrendezvényeken. Az egyiken egy Doug Wead nevű baptista lelkész, gyémánt szinten lévő fickó beszélt. Megragadott, amit mondott!

tovább olvasom »
Oktoberben ismet erkezik az Orszagos Cegvezetoi Csucskonferencia

Októberben ismét érkezik az Országos Cégvezetői Csúcskonferencia

Cégvezetőként nem tudod, hogyan készülj fel hatékonyan a cégedet érintő válsághelyzetek kezelésére? Tanuld meg a 7. Országos Cégvezető Csúcskonferencián, szakavatott profiktól, hogyan kormányozhatod át eredményesen vállalkozásodat az üzleti élet időről-időre tomboló viharain. A Csúcskonferencia központi témája: a válságkezelés

tovább olvasom »
Mit gondol a jovorol a Mercedes Benz vezerigazgatoja

Mit gondol a jövőről a Mercedes Benz vezérigazgatója

Tegnap este a szokásos csütörtök esti apa-lánya találkozót tartottuk a Mammut Bevásárlóközpontban. Ilyenkor cseverészünk a három lányommal. Sokszor semmitmondó dolgokról, apróságokról. Mert az is jól esik!
Nem csak a mélyebb témák! Ilyenkor megbeszéljük azt is, hogy kivel mi van! Tegnap még egy kis karácsonyi vásárlást is beiktattunk. Aztán beültünk a Leroy Étterembe vacsorázni. Mutattam nekik egy érdekes cikket a Concord Fordítóiroda honlapjáról. A Mercedes Benz vezérigazgatójával, Dieter Zetsche-vel készült.

tovább olvasom »
Ne penzzel motivald a munkatarsaidat

Ne pénzzel motiváld a munkatársaidat

A héten „Gyere ki a szekrényből! napot tartottunk az ügyfeleinknek. Tudod, sokszor szoktam idézni a tréningjeimen Makó Gábor barátom híres mondását, hogy „Gyere ki a szekrényből! Nem tudod úgy eltolni a szekrényt, hogy benne vagy!” Innen jön a képzés neve! A célunk ezzel a nappal az, hogy a résztvevők kapjanak egy teljes olyan napot, ami ‒ igazán nem drága pénzért ‒ feltölti őket pozitív energiával. Nézőpontokat és vezetői tudást ad. A téma a motiváció volt!

tovább olvasom »
seminar cunsulting konyvsiker 001

Ajánljuk magunkat

Scroll to Top