Cégvezetői tudástár

arazas a cegben avagy ne legyel tavfuto focista

Árazás a cégben, avagy ne legyél távfutó focista

Miért ne a futásra koncentrálj, ha focista vagy? Ezt is megtudjuk ma, de természetesen nem focistáknak, hanem cégvezetőknek szólnak majd a tanácsok. Hát, akkor vágjunk bele! Sose legyél olcsó! Sokan beleesnek az olcsóság csapdájába. Ezzel akarnak versenyelőnyhöz jutni a piacon. Azt hiszik, hogy jól járnak vele. Pedig csak megölik magukat! Miért? Mert az ár nem a kis- és közép vállalkozások marketing fegyvere. Hanem a nagyon nagy multiké. Ha árral marketingelsz, a TESCO nagyságú óriásokkal azonos versenypályán leszel kénytelen versenyezni. Velük találod szemben Magad.

tovább olvasom »
Gyors segitseg ha bajban van a vallalkozas

Gyors segítség, ha bajban van a vállalkozás

Az én életemben nem egyszer, se kétszer előfordult már ilyen. Jó néhányszor voltam nagyon kétségbeejtő helyzetben. Nem egyszer gondoltam azt, hogy minden összedőlt. És, hogy ebből a helyzetből sehogy sem tudom kivakarni magam. De valahogy mégis mindig sikerült! Szeretnék Neked pár egyszerű biztató gondolatot adni az ilyen helyzetekre. A végére pedig egy mindig működő megoldást.

tovább olvasom »
Titkos vezetoi eszkoz a szeretet

Titkos vezetői eszköz: a szeretet

Mennyire szereted az embereket? A jót vagy a rosszat látod bennük? Miért kérdem ezt? Mert a szeretet az egyik legjobb, ha nem a legjobb, vezetői eszköz. Erről lesz szó a mai bejegyzésben. Ugye tudod, hogy egy csomó rossz emberrel vagy körülvéve? Bizony, sok idegesítő hülye van körülötted. Akik állandóan a véredet szívják. 🙂

tovább olvasom »
Mit tanulhat a cegvezeto az impalatol es az oroszlantol

Mit tanulhat a cégvezető az impalától és az oroszlántól?

Ezt a blogbejegyzést még Dél-Afrikában írtam. Életem párja Évi, a héten töltötte be az ötvenedik életévét. Mivel egész életében az afrikai kontinensre vágyott, hát e kerek évfordulója tiszteletére eljöttünk egy Dél-afrikai szafarira. A Kruger Nemzeti Parkban vagyunk. Ez a leghíresebb és a legnagyobb nemzeti park Dél-Afrikában. A területe akkora, mint Magyarország egyötöde. Még csak az első napon vagyunk túl, de máris rengeteg gyönyörű, izgalmas és érdekes dolgot láttunk. Rájöttem, hogy egy cégvezető nagyon sokat tanulhat az itt élő állatok példájából.

tovább olvasom »
Vera es Zoli kinyitotta a hazassag kincsesladajat

Vera és Zoli kinyitotta a házasság kincsesládáját

Végre! Mármint végre, hogy Zoli elvette Verát feleségül. Nagyon megérdemelték egymást. És hát nem ma kezdték a párkapcsolatukat. Zozó fiuk már hat éves! Elég sok közöm van ehhez a házasságkötéshez. Vera és Zoli mindketten a régebbi VIP klubom tagjai. Többszörösen is. Így hát tulajdonképpen ügyfeleim. De mégsem az ügyfeleim, a barátaim! Valamikor tavaly ilyenkortájt beszélgettem Verával és Zolival. És szépen ránézettem őket, hogy mindenféle szempontból az lenne az ésszerű, ha összeházasodnának. Vera nagyon boldog volt, és Zoli is!

tovább olvasom »
Miert hasznos a hazassag a celok eleresehez

Miért hasznos a házasság a célok eléréséhez?

Elárulok egy nagy titkot! Sokszor nincs éppen ötletem, hogy éppen miről is írjam az aktuális cikkemet. Ilyenkor megkérdezem életem párját, Évit. Ő meg mindig azonnal bedob egy megtermékenyítő ötletet. És már szaladnak is a megfelelő irányba a gondolataim. Tegnap este megkérdeztem Évit, hogy van-e ötlete, hogy miről írjam a mai cikket. Természetesen volt! Azt mondta, „Írjál arról, hogy mire jó egy feleség! Nézd meg, te például arra használsz, hogy ötleteket adjak neked a cikkeidhez.”

tovább olvasom »
Az onjaro ceg elereseig nagy leegesen at vezetett az ut

Az önjáró cég eléréséig nagy leégésen át vezetett az út

Mostanában többen is bejelentkeztek hozzánk, hogy szeretnék megnézni élőben, hogyan működik az önjáró cég, hogyan működtetjük a cégünket, a Seminar Consultingot. Az ügyvezetőm, Lagzi Szilvi nagy büszkén vállalta be a feladatot. Tehette ezt, hiszen két és fél éve ő vezeti a céget. Az ő érdeme a jelenlegi olajozott működés!

tovább olvasom »
Gumino a cegvezeto szekrenyeben

Guminő a cégvezető szekrényében?

Ismered a „Hátha még jó lesz valamire!” típusú cégvezetőt? Én sok ilyent ismerek! Régen – amikor nem csak tréningeket tartottam, hanem konzultáltam is –, volt egy speciális cégvezető felgyorsító konzultációm. Ennek a konzultációnak az is része volt, hogy rendet rakattam a személlyel! Két nap alatt körülbelül 30-40%-kal tudtam felgyorsítani a cégvezetőt. Bár volt két olyan ember is a praxisomban, aki 100%-os gyorsulásról számolt be, amikor egy hónappal a konzultáció után visszamentem hozzá a minőségbiztosítási találkozóra. Ugye, ekkor megnéztem, hogy használja-e rendesen, amit tőlem tanult.

tovább olvasom »
A celkituzes itt csuszhat el

A célkitűzés itt csúszhat el

A célkitűzés elengedhetetlen ahhoz, hogy a jövődet megtervezd, hogy a cégedben mindenki egy irányba tartson. Ehhez kell a cél! Viszont az emberek nagy része elkövet egy hibát, ami miatt nem éri el a célját. Gyakran nem is tudod, hogy mi történt, csak elkönyveled a kudarcot. Nézzük meg most, hogy mire vigyázz.

tovább olvasom »
Client Maker

Client Maker

Vállalkozások a rendszerváltás után „Változnak az évszakok, jó idők, rossz napok…” Balázs Fecó, Évszakok. A rendszerváltást követő időszakban megalakultak, és felnőttek a mai kis- és középvállalkozások Magyarországon. A ’90-es évek hiánygazdálkodása nagyban segítette az elindulásukat, és még ha viszonylag sok hibával is működtek, és a piaci lehetőségek szinte vákuumként húzták egyre feljebb azokat a vállalkozásokat, ahol a vezetők „nem akadályozták ezt a fejlődést eléggé”, és megengedték maguknak, hogy növekedjenek. 🙂

tovább olvasom »
Goodwill Group

Goodwill Group

Avagy hogyan kezeljük ezt az általános céges problémát? Tulajdonos társammal ketten együtt már több, mint 30 éves szakmai múltunk során egy dolgot nagyon megtapasztaltunk: Tulajdonosok és dolgozók között mintha törvényszerűen „kötelező” lenne konfliktusnak lenni. Ez alól nagyon kevés kivételt találtunk. Az általunk megismert cégek csak néhány %-ában nem volt jelen ez a probléma. Hát persze, hiszen látszólag egészen más érdekeik vannak. Egészen más céljai vannak az egyiknek, mint a másiknak. Ott van a „kapitalista, kizsákmányoló”, a befektető tulajdonos és a kizsákmányolt, kihasznált, kiszolgáltatott alkalmazott.

tovább olvasom »
A ceg ertekeinek atorokitese Gardonyi Gezaval

A cég értékeinek átörökítése Gárdonyi Gézával

Ma Gárdonyi Géza fog segíteni nekünk a cég értékeinek megőrzésében. Hogyan add tovább a következő generációnak, leendő cégvezetőnek, amit az évek alatt tanultál? Hogyan őrizd meg az induláskor meglévő értékrendet akkor is, ha kis családi vállalkozásból multivá nő a vállalkozás? Nézzük meg! Mit tanulhatsz Gárdonyitól a cégről? Nemrég egy értékes ajándékot kaptam Barta Attila barátomtól. Nagyon köszi Ati! Ez egy Gárdonyi Géza könyv. Szeretem Gárdonyit!

tovább olvasom »
seminar cunsulting konyvsiker 001

Ajánljuk magunkat

Scroll to Top