Cégvezetői tudástár

Hetzaro gondolat Miert gitaroztam az APEH ellenornek

Hétzáró gondolat: Miért gitároztam az APEH ellenőrnek

Most olyan dolgokat fogok írni Neked, amit soha nem mondhatsz el senki másnak, mert akkor bizony meg kell hogy öljelek. Hűha! Tisztelettel kérlek, ne csalj adót! A saját régmúltbeli, APEH-el kapcsolatos sztorimat akarom leírni tanulságul Neked. Tudod, az okos más kárán tanul. Az olyan buta, mint én, a sajátján. Kérlek, Te legyél okos!

tovább olvasom »
Hetzaro gondolat Hogyan tudod tonkretenni a csapatodat

Hétzáró gondolat: Hogyan tudod tönkretenni a csapatodat

Hát, ez most egy rövid kis szösszenet lesz! Sok cégvezető elégedetlen az embereivel. Morgolódik miattuk. Zsörtölődik velük, mert úgy gondolja, hogy nem elég jók. És valószínűleg nem is! Csak abba nem gondol bele cégvezető barátunk, hogy igazán ő okozza az egészet. Hiszen a fejétől bűzlik a hal.

tovább olvasom »
A csapatepito trening amin meg akartak verni

A csapatépítő tréning, amin meg akartak verni

Nemrég egy nagy vidéki cégben tartottam „Egy hajóban evezünk” tréninget. Ez egy csapatépítő tréning, arra való, hogy összerázza az egész céget, és lendületet adjon mindenkinek. A közel hatvan résztvevő túlnyomó többsége kétkezi munkás volt. Reggel, odafelé menet egy alaposabbat beszéltem a cégvezetővel. Elmondta, hogy kemény menetre készüljek, mert az egyik kolléga feluszította ellenem a tréning résztvevőket. Többen hirtelen beteget jelentettek. Mások meg arra készülnek, hogy keményen be fognak szólogatni nekem a tréningen.

tovább olvasom »
A vallalkozasfejlesztes gyors es fajdalmas modszere

A vállalkozásfejlesztés gyors és fájdalmas módszere

Vállalkozásfejlesztés ötleteken töröd a fejed? Mondok egyet, de figyelmeztetlek: valószínűleg fájdalmas lesz. Előnye viszont, hogy nagyon gyorsan megtudod, mi hátráltatja a cégedet. Kezdhetjük?
Tudod, a céged termékének, szolgáltatásának az értéke, mindig két részből áll össze: 1. Maga a termék vagy szolgáltatás minősége – Legyen magas minőségű az Általad árult autó, kenyér, fagylalt, ruha, szállítmányozás, jogi tanácsadás, nyelvoktatás, stb…

tovább olvasom »
Motivacio tevhit ami hatraltatja a ceged

Motiváció tévhit, ami hátráltatja a céged

Nemrég „Gyere ki a szekrényből!” napot tartottunk az ügyfeleinknek. Tudod, sokszor szoktam idézni a tréningjeimen Makó Gábor barátom híres mondását, hogy „Gyere ki a szekrényből! Nem tudod úgy eltolni a szekrényt, hogy benne vagy!” Innen jön a képzés neve! A célunk ezzel a nappal az, hogy a résztvevők kapjanak egy teljes olyan napot, ami ‒ igazán nem drága pénzért ‒ feltölti őket pozitív energiával. Nézőpontokat és vezetői tudást ad. A téma a motiváció volt! Mit tanultunk?

tovább olvasom »
arazas a cegben avagy ne legyel tavfuto focista

Árazás a cégben, avagy ne legyél távfutó focista

Miért ne a futásra koncentrálj, ha focista vagy? Ezt is megtudjuk ma, de természetesen nem focistáknak, hanem cégvezetőknek szólnak majd a tanácsok. Hát, akkor vágjunk bele! Sose legyél olcsó! Sokan beleesnek az olcsóság csapdájába. Ezzel akarnak versenyelőnyhöz jutni a piacon. Azt hiszik, hogy jól járnak vele. Pedig csak megölik magukat! Miért? Mert az ár nem a kis- és közép vállalkozások marketing fegyvere. Hanem a nagyon nagy multiké. Ha árral marketingelsz, a TESCO nagyságú óriásokkal azonos versenypályán leszel kénytelen versenyezni. Velük találod szemben Magad.

tovább olvasom »
Gyors segitseg ha bajban van a vallalkozas

Gyors segítség, ha bajban van a vállalkozás

Az én életemben nem egyszer, se kétszer előfordult már ilyen. Jó néhányszor voltam nagyon kétségbeejtő helyzetben. Nem egyszer gondoltam azt, hogy minden összedőlt. És, hogy ebből a helyzetből sehogy sem tudom kivakarni magam. De valahogy mégis mindig sikerült! Szeretnék Neked pár egyszerű biztató gondolatot adni az ilyen helyzetekre. A végére pedig egy mindig működő megoldást.

tovább olvasom »
Titkos vezetoi eszkoz a szeretet

Titkos vezetői eszköz: a szeretet

Mennyire szereted az embereket? A jót vagy a rosszat látod bennük? Miért kérdem ezt? Mert a szeretet az egyik legjobb, ha nem a legjobb, vezetői eszköz. Erről lesz szó a mai bejegyzésben. Ugye tudod, hogy egy csomó rossz emberrel vagy körülvéve? Bizony, sok idegesítő hülye van körülötted. Akik állandóan a véredet szívják. 🙂

tovább olvasom »
Mit tanulhat a cegvezeto az impalatol es az oroszlantol

Mit tanulhat a cégvezető az impalától és az oroszlántól?

Ezt a blogbejegyzést még Dél-Afrikában írtam. Életem párja Évi, a héten töltötte be az ötvenedik életévét. Mivel egész életében az afrikai kontinensre vágyott, hát e kerek évfordulója tiszteletére eljöttünk egy Dél-afrikai szafarira. A Kruger Nemzeti Parkban vagyunk. Ez a leghíresebb és a legnagyobb nemzeti park Dél-Afrikában. A területe akkora, mint Magyarország egyötöde. Még csak az első napon vagyunk túl, de máris rengeteg gyönyörű, izgalmas és érdekes dolgot láttunk. Rájöttem, hogy egy cégvezető nagyon sokat tanulhat az itt élő állatok példájából.

tovább olvasom »
Vera es Zoli kinyitotta a hazassag kincsesladajat

Vera és Zoli kinyitotta a házasság kincsesládáját

Végre! Mármint végre, hogy Zoli elvette Verát feleségül. Nagyon megérdemelték egymást. És hát nem ma kezdték a párkapcsolatukat. Zozó fiuk már hat éves! Elég sok közöm van ehhez a házasságkötéshez. Vera és Zoli mindketten a régebbi VIP klubom tagjai. Többszörösen is. Így hát tulajdonképpen ügyfeleim. De mégsem az ügyfeleim, a barátaim! Valamikor tavaly ilyenkortájt beszélgettem Verával és Zolival. És szépen ránézettem őket, hogy mindenféle szempontból az lenne az ésszerű, ha összeházasodnának. Vera nagyon boldog volt, és Zoli is!

tovább olvasom »
Miert hasznos a hazassag a celok eleresehez

Miért hasznos a házasság a célok eléréséhez?

Elárulok egy nagy titkot! Sokszor nincs éppen ötletem, hogy éppen miről is írjam az aktuális cikkemet. Ilyenkor megkérdezem életem párját, Évit. Ő meg mindig azonnal bedob egy megtermékenyítő ötletet. És már szaladnak is a megfelelő irányba a gondolataim. Tegnap este megkérdeztem Évit, hogy van-e ötlete, hogy miről írjam a mai cikket. Természetesen volt! Azt mondta, „Írjál arról, hogy mire jó egy feleség! Nézd meg, te például arra használsz, hogy ötleteket adjak neked a cikkeidhez.”

tovább olvasom »
Az onjaro ceg elereseig nagy leegesen at vezetett az ut

Az önjáró cég eléréséig nagy leégésen át vezetett az út

Mostanában többen is bejelentkeztek hozzánk, hogy szeretnék megnézni élőben, hogyan működik az önjáró cég, hogyan működtetjük a cégünket, a Seminar Consultingot. Az ügyvezetőm, Lagzi Szilvi nagy büszkén vállalta be a feladatot. Tehette ezt, hiszen két és fél éve ő vezeti a céget. Az ő érdeme a jelenlegi olajozott működés!

tovább olvasom »
seminar cunsulting konyvsiker 001

Ajánljuk magunkat

Scroll to Top